Semințele de dovleac vă pot ajuta să pierdeți în greutate?

Semințele de dovleac, care pot fi savurate cu sau fără coaja lor albă, sunt un aliment gustos și bogat în nutrienți. Cercetările arată că acestea oferă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățirea sănătății inimii și chiar reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer. Mulți oameni se întreabă dacă semințele de dovleac vă pot ajuta, de asemenea, să slăbiți.

Semințele de dovleac sunt bogate în fibre, proteine și acizi grași nesaturați, care împreună pot juca un rol important în susținere, pierderea și întreținerea greutății. Iar pentru a minimiza aportul de grăsimi, calorii și sodiu adăugate, alegeți semințe crude ți nesărate. Rețineți că aceste semințe conțin acid fitic, care poate inhiba absorbția altor vitamine și minerale. Dacă aveți o dieta bogată în semințe de dovleac, luați în considerare prăjirea lor sau înmuierea și încolțirea acestora pentru a reduce conținutul de acid fitic. 

Deși semințele constituie o gustare nutritivă, bogată în fibre, care poate ajuta la scăderea în greutate, este important să ne amintim că moderarea este esențială atunci când vine vorba de consumul de alimente. La fel ca alte nuci și semințe, acestea sunt dense în energie, ceea ce înseamnă că au un conținut substanțial de calorii și grăsimi într-o porție mică. De exemplu, 72 de grame de semințe de dovleac conțin aproximativ 415 calorii și 35 de grame de grăsime. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie