Cum îți poate afecta dieta nivelurile de estrogen

Nivelurile ridicate ale estrogenului, cunoscut și sub denumirea de hormonului sexual, reprezintă o afecțiune legată de o varietate de probleme de sănătate, inclusiv anumite tipuri de cancer de sân, cancer ovarian și sindromul ovarului polichistic (SOP). 

Cercetările arată că unele tipare dietetice sunt asociate cu niveluri mai ridicate de estrogen în organism, în timp ce altele pot ajuta la scăderea acestora. Articolul explică modul în care alimentele pe care le consumați vă afectează nivelul de estrogen, inclusiv obiceiurile de sănătate care pot încuraja niveluri optime de estrogen.

Estrogenul joacă un rol critic atât în ​​funcția sexuală feminină, cât și în cea masculină. Pe lângă faptul că este esențial pentru sănătatea reproductivă, estrogenul este implicat în multe alte sisteme din corp, inclusiv în sistemul imunitar, vascular, neuroendocrin și scheletic.

Un nivel scăzut de estrogen poate afecta considerabil sănătatea, iar un lucru interesant este faptul că dieta și stilul de viață îți pot influența viața în bine sau în rău. Acest lucru se datorează faptului că dieta poate influența metabolismul estrogenului și excreția în organism. 

Mai mult, anumite tipare dietetice sunt legate de obezitate, care poate crește nivelul de estrogen și riscul de boli, deoarece țesutul adipos produce estrogen. Obezitatea este asociată cu niveluri crescute de aromatază, o enzimă care contribuie la producerea de hormoni sexuali.

Anumite modele dietetice, inclusiv cele bogate în carne roșie și procesată, cereale rafinate și alte alimente procesate, pot duce la creșterea nivelului de estrogen și la creșterea riscului de boală. Regimurile alimentare bogate în fibre, pe bază de plante, pot contribui la promovarea unei reglementări sănătoase a estrogenilor.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie