Papaya ajută la pierderea în greutate?

În ultimii ani, fructul tropical cu gust dulce a fost evidențiat de unele voci din comunitatea sănătății ca fiind un aliment perfect pentru pierderea în greutate. Deși fructul nu poate viza direct pierderea în greutate, aceasta oferă o compoziție nutritivă care poate susține o dietă sănătoasă pentru persoanele care vor să slăbească. 

Papaya este bogat în fibre care ajută la menținerea unei greutăți sănătoase, la creșterea senzației de sațietate și la scăderea riscului de supraalimentare. Un studiu a arătat că aportul de fibre poate prezice succesul pierderii în greutate, indiferent de tiparul alimentar. Asta înseamnă că persoanele care au la bază o dietă bogată în fibre sunt mai susceptibile în a obține pierderea în greutate decât cele care mănâncă o cantitate mai redusă. Papaya poate fi o modalitate de a vă ajuta să vă atingeți obiectivele zilnice. Este recomandat să consumați aproximativ 20-30 de grame de fibre dietetice pe zi, potrivit Healthline. 

Deși fructul nu vizează direct pierderea în greutate, papaya conține mai mulți compuși care ar putea oferi numeroase beneficii organismului. De exemplu, papaya este bogată în antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi din corpul, acele seturi moleculare ce pot duce la deteriorarea celulelor și la boli cronice. 

Unii dintre cei mai puternici antioxidanți din papaya sunt vitamina C, licopenul și pigmentul carotenoid beta caroten. În plus, papaya conține o enzimă unică numită papaină, recunoscută pentru capacitatea sa de a promova pierderea în greutate și arderea grăsimilor. 

Papaina ajută la descompunerea proteinelor alimentare și este adesea utilizată pentru a fragezi carnea. Mai mult decât atât, este vândută sub formă suplimentară pentru a ajuta la îmbunătățirea digestiei. Cu toate acestea, în timp ce papaina vă poate îmbunătăți digestia, nu există dovezi convingătoare că promovează pierderea în greutate sau arderea grăsimilor. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie