Consumul de banane poate fi o modalitate de a ține sub control insomnia

Bananele sunt bogate în substanțe nutritive care favorizează somnul, cum ar fi magneziul, triptofanul, vitamina B6, carbohidrații și potasiul, toate acestea fiind legate de un somn îmbunătățit. 

Insomnia este o tulburare de somn caracterizată prin dificultăți de a adormi sau de a rămâne adormit. De obicei, aceste stări duc la somnolență în timpul zilei, letargie și sentimente generale de rău. Consumul de banană înainte de culcare este un obicei folosit în timp, iar cercetările par să sugereze că ideea poate fi susținută de unele științe.

Bananele conțin câțiva nutrienți care pot ajuta la îmbunătățirea somnului și relaxării. Astfel, un fruct de dimensiuni medii (126 de grame) conține aproximativ 34 mg de magneziu sau 8% din valoarea zilnică. Magneziul este un nutrient esențial care poate îmbunătăți somnul prin mai multe căi diferite.

În primul rând, magneziul ajută la menținerea unui ciclu circadian normal, care se referă la ceasul intern al corpului, responsabil pentru menținerea perioadelor adecvate de somn și veghe. Mai mult decât atât, studiile arată că suplimentarea cu 500 mg de magneziu zilnic poate crește producția de melatonină și reduce nivelurile de cortizol, cunoscut și sub numele de hormonul stresului.

Totodată, consumul scăzut de magneziu este asociat cu un somn foarte scurt, care se caracterizează prin perioade de somn mai scurte de 5 ore.  Astfel, consumând o banană noaptea, puteți profita de efectele de stimulare ale magneziului. Alte surse dietetice bune includ avocado, nuci, leguminoase și cereale integrale. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie