Cele mai frecvente semne de intoleranță la gluten

Intoleranța la gluten este o preocupare destul de comună care se caracterizează prin reacții adverse la produsele din grâu, orz și secară. Există mai multe cauze potențiale ale intoleranței la gluten, inclusiv boala celiacă, sensibilitatea la gluten non-celiacă și alergia la grâu. Toate cele trei forme de intoleranță pot provoca simptome pe scară largă, dintre care multe nu au nicio legătură cu digestia. 

Boala celiacă este cea mai severă formă de intoleranță la gluten care afectează aproximativ 1% din populație și poate duce la deteriorarea sistemului digestiv. De asemenea, poate provoca o gamă largă de simptome, inclusiv probleme ale pielii, probleme gastrointestinale, modificări ale dispoziției și multe altele. Iată câteva dintre cele mai frecvente simptome ale bolii celiace: diaree, constipație, fecale mirositoare, oboseală, reacții ale pielii, anxietate, pierdere în greutate inexplicabilă, anemie cu deficit de fier, tulburări autoimune, dureri articulare și musculare, picioare sau brațe amorțite. 

Deși boala celiacă este cea mai severă formă de intoleranță la gluten, 0,5-13% dintre oameni pot avea, de asemenea, sensibilitate la gluten non-celiac, o formă mai ușoară de intoleranță la gluten care poate provoca în continuare simptome. Iată câteva dintre cele mai frecvente simptome cauzate de sensibilitatea la gluten non-celiacă: balonare, diaree și constipație, durere de stomac, durere de cap, oboseală, depresie și anxietate. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie