Beneficiile ceaiului negru pentru sănătatea părului

Deși este cunoscut pe scară largă pentru beneficiile sale nutriționale, ceaiul negru este, de asemenea, utilizat ca tratament de îngrijire a părului. Mulți susținători afirmă că ajută la creșterea, la îmbunătățirea culorii și la intensificarea strălucirii părului. Timp de secole, oamenii au fost folosit ceaiul negru ca pe o modalitate de a-ți păstra părul în cea mai bună condiție. 

Ceaiul negru conține o concentrație ridicată de taninuri, un tip de antioxidant polifenol care neutralizează radicalii liberi. Mai mult decât atât, băutura conține theaflavine și thearubigins, care conferă părului culoarea sa caracteristică. 

Datorită acestui pigment de culoare închisă, clătirile de ceai negru pot oferi părului în mod natural un impuls temporar de culoare și pot ajuta la reducerea aspectului firelor de păr cenușii. Această soluție este una pe termen scurt care se duce după câteva spălări. În plus, acest tratament de pigmentare nu funcționează bine la persoanele cu păr blond, roșu, alb, maro deschis sau alte culori mai deschise.

Pe lângă procesul de pigmentare, ceaiul negru este utilizat pe scară largă pentru a favoriza creșterea părului, deoarece se crede că un conținut ridicat de antioxidanți și cofeină ajută la menținerea unui scalp sănătos. În ciuda afirmațiilor anecdotice, nu există dovezi directe cum că aceste clătiri cu ceai negru favorizează creșterea părului sau previn căderea acestuia. Cu toate acestea, utilizările băuturii pot spori temporar strălucirea și culoarea întunecată.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie