Medicamentele pe care trebuie să le eviți atunci când ești la volan

Medicii înștiințează că anumite substanțe active, care se pot regăsi atât în medicamentele cu eliberare pe bază de prescripție medicală, cât și în cele cumpărate fără, pot prezenta efecte adverse care duc la reacții negative în timp ce ești la volanul unui vehicul. 

Aceste efecte secundare pot include: somnolență, vedere încețoșată, ameţeală, leșin, lipsă de concentrare sau agitație. Deși unele medicamente vă pot afecta concentrarea pentru o scurtă perioadă de timp, altele pot avea efectele care pot dura câteva ore și chiar și până a doua zi. 

Persoanele cu insomnie și obișnuiesc să-și administreze medicamente pentru un somn bun, s-ar putea confrunta cu stări de letargie în desfășurarea activităților, cum ar fi șofatul. Zolpidemul este un ingredient cu efect de sedativ adăugat în majoritatea prescripțiilor de acest fel. Food and Drug Administration (FDA) a constatat că medicamentele care conțin zolpidem, în special formele cu eliberare prelungită, pot afecta capacitatea de conducere și alte activități din ziua următoare. 

Pentru persoanele care suferă de alergii, medicamentele care conțin antihistaminice le pot ameliora simptomele, însă pot interfera la fel de bine șofatul. Aceste medicamente încetinesc timpul de reacție, fac dificilă concentrarea sau gândirea și pot provoca confuzie ușoară. De asemenea, evitați consumul de alcool deoarece unele combinații pot amplifica efectele sedative ale antihistaminicelor.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie