Consumul de ananas contribuie la sănătatea pielii

Ananasul este un fruct tropical care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamine, antioxidanți, fibre și apă, dar sărac în calorii, făcându-l o gustare ideală. Datorită conținutului nutrițional și antioxidant al fructului, unii oameni au încercat, de asemenea, să-l utilizeze pentru beneficiile oferite pielii.

Ananasul conține o enzimă puternică numită bromelină, responsabilă pentru multe dintre avantajele obținute pe baza consumului de fructe. Este, de asemenea, unul dintre principalele motive pentru care se spune că ananasul este bun pentru pielea ta. Studiile au arătat că bromelina are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antibacteriene. 

Un studiu efectuat pe 8 persoane cu pitiriazis lichenoide cronice (PLC), o boală cronică a pielii care cauzează pete mici pe piele, a remarcat faptul că suplimentarea zilnică cu bromelină timp de 3 luni a inversat starea fără a provoca efecte secundare. Conținutul de vitamina C al ananasului poate promova, de asemenea, sănătatea pielii. O ceașcă de ananas conține 88% din valoarea zilnică (DV) a vitaminei C, un puternic antioxidant. 

Bromelaina este o enzimă puternică ce cauzează adesea o limbă ușor umflată sau roșeață în jurul gurii după consumul de ananas. Majoritatea studiilor privind eficacitatea ananasului sau bromelainei au folosit extracte concentrate de ananas și nu fructul proaspăt. Aceste extracte livrează doze mult mai mari de bromelină pe piele și este puțin probabil ca aplicarea directă pe piele a ananasului să ofere beneficii notabile. Astfel, doza de bromelină ar fi probabil prea mică pentru a oferi beneficii pielii, dar suficientă pentru a provoca iritarea acesteia.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie