Alimentele care ajută la dezvoltarea creierului celor mici

O nutriție adecvată este importantă pentru toate aspectele sănătății, inclusiv pentru creșterea și funcționarea creierului. Creșterea rapidă a creierului are loc în primii doi ani de viață ai unui copil, atingând circa 80% din greutatea sa adultă. 

Creierul copilului continuă să se dezvolte până în adolescență, în special în cortexul prefrontal, o zonă a creierului cunoscută sub numele de „centrul personalității”. Aceasta este zona asociată cu planificarea, memoria, luarea deciziilor și alte funcții executive. Studiile au arătat că substanțele nutritive și alimentele specifice sprijină dezvoltarea creierului și beneficiază de funcția cognitivă pe tot parcursul copilăriei și adolescenței. 

Ouăle sunt unul dintre cele mai nutritive alimente pe care le puteți consuma. Din fericire, acestea sunt, de asemenea, apreciate și dorite de către copii. Ouăle sunt încărcate cu substanțe nutritive care sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului și funcția cognitivă, inclusiv colină, vitamina B12, proteine ​​și seleniu. 

Fructele de pădure sunt ambalate în compuși vegetali benefici numiți antociani. Oamenii de știință au descoperit că antocianinele pot contribui la dezvoltarea sănătoasă a creierului într-o varietate de moduri. Acestea pot crește fluxul sanguin către creier, pot oferi efecte antiinflamatorii și pot promova producerea de noi celule nervoase și exprimarea anumitor proteine. 

Fructele de mare sunt o sursă excelentă de nutrienți deosebit de importanți pentru funcția creierului, inclusiv grăsimile omega-3, iod și zinc. Corpul are nevoie de zinc pentru producerea și dezvoltarea celulelor nervoase, în timp ce grăsimile omega-3 sunt necesare pentru funcționarea normală a creierului. Organismul are nevoie de iod pentru a produce hormoni tiroidieni, care joacă un rol important în dezvoltarea creierului. Multe studii au asociat consumul de fructe de mare cu o funcție cognitivă mai bună la copii și adolescenți. Mai mult, nivelurile scăzute de grăsimi omega-3 din sânge pot afecta negativ funcția cognitivă la copii.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie