Erupțiile cutanate pot fi un semn al infectării de COVID-19?

Deși cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt oboseala, febra și tusea, unele persoane pot prezenta simptome mai puțin frecvente, iar una dintre aceasta este erupția cutanată. O meta-analiză realizata anul trecut a estimat că prevalența simptomelor cutanate a fost de aproximativ 1%. Cu toate acestea, conform unei revizuiri din 2021, incidența exactă a erupției cutanate rămâne necunoscută. 

Simptomele generale asociate cu erupțiile cutanate pot include: decolorarea pielii – pe pielea deschisă, o erupție cutanată poate sub forma unor pete roșii, roz sau violet, iar pe pielea închisă la culoare, tind să aibă culoarea purpuriu, cenușiu sau maro închis; umflare și mâncărime. 

Apariția acestor simptome cutanate poate varia de la caz la caz, însă potrivit Academiei Americane de Dermatologie, erupția poate dura de la 2 până la 12 zile. În cazul în care erupțiile afectează degetele de la picioare, acestea pot dura chiar și 14 zile.

Aspectul erupțiilor cutanate promovate de COVID-19 poate varia în funcție de individ. În timp ce unele boli infecțioase, cum ar fi varicela și rujeola, provoacă o erupție foarte distinctă, o erupție cauzată de COVID-19 poate lua mai multe forme: urticarie, macule, papule sau vezicule. 

În prezent, cercetătorii nu înțeleg cauzele apariției și nici modul în care aceasta se manifestă. Unele mecanisme posibile includ: infectarea directă a țesuturilor pielii de către noul coronavirus, activitatea sistemului imunitar sau efectele unei coagulări crescute a sângelui. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie