Somnul după masă poate fi benefic pentru funcția cognitivă la vârstnici

Cercetătorii spun că persoanele cu vârsta peste 60 de ani care obișnuiesc să doarmă după masă au avut un rezultat mai bun la testele cognitive. Unul dintre experți a constatat că cel mai benefic pui de somn este cuprins între orele 13:00 și 15:00, în timp ce un altul a avertizat că un somn mai lungi ar putea fi un semn că persoana nu beneficiază de un somn adecvat pe timp de noapte.

Somnul de după-amiază a fost asociat cu o funcție cognitivă mai bună, incluzând orientarea, limbajul și memoria. Mai mult decât atât, subiecții au arătat un nivel mai ridicat de trigliceride. În studiile anterioare, cercetătorii au asociat un somn tulburat cu demența la persoanele vârstnice. Recent, unele studii au descoperit că somnul de după-amiază întârzie apariția demenței, în timp ce alții au concluzionat că această activitate poate crește riscul declinului cognitiv.

Pentru a evalua dacă participanții suferă de demență, specialiștii au testat un grup de participanți în vârstă, folosind două variante de evaluare cognitivă, luând în considerare spațiul vizual, atenția, memoria, capacitatea de calcul, orientarea, gândirea abstractă și funcția de limbaj. Mai mult decât atât, persoanele care participante au fost nevoite să facă o serie de analize de sânge pentru a li se afla nivelurile de colesterol și trigliceride.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie