Celulita infecțioasă afectează, în special, pielea de la nivelul picioarelor, însă poate apărea și la nivelul feței, brațelor sau în alte zone ale corpului. Această afecțiune apare atunci când bacteriile pătrund într-o rană deschisă a pielii. Chiar și după un tratament de succes, unii oameni suferă de celulită din nou și din nou. Pentru majoritatea oamenilor, celulita se dezvoltă în același loc de fiecare dată. Încercați să urmați acești pași pentru a reduce riscul de apariție:
1. Evitați leziunile cutanate care includ tăieturi, zgârieturi, arsuri, arsuri solare, degerături, înțepături de la albine și alte insecte și abraziuni. În caz contrar, tratați imediat rănile. Aplicați un unguent cu antibiotice și folosiți ulterior un bandaj. Repetați acest lucru până când rana se vindecă.
2. Mențineți-vă pielea curată și hidratată, deoarece ajută la prevenirea fisurilor, orificii care pot lăsa bacteriile să pătrundă în corp. O modalitate eficientă de prevenire sau reducere a pielii uscate este aplicarea cremei hidratante în termen de trei minute de la duș.
3. Tratați infecțiile cu promptitudine. Orice infecție poate duce la celulită, așa că începeți tratarea acesteia imediat ce observați semne. Leziuni, piele roșie și umflată cu vezicule pot fi semnele unei infecții serioase.
4. Tratați limfedemul, denumit și acumularea excesivă de lichid care provoacă umflături la nivelul membrelor. Dintre toate afecțiunile medicale care vă cresc riscul de a face din nou celulită, limfedemul este cel mai înalt. Deși nu există un remediu, acesta poate fi tratat cu exerciții fizice, bandaje de compresie și drenaj.