Coriandrul este o plantă originară din estul Mediteranei care crește de obicei până la aproximativ 50 cm înălțime. Face parte din familia Apiaceae, cunoscută în mod obișnuit ca familia morcovului, care conține un grup de plante aromatice, adesea cu tulpini goale, cum ar fi chimenul, mărarul, țelina sau feniculul.
Planta de coriandru poate fi utilizată aproape în totalitate, deoarece fiecare componentă are un profil nutrițional și aromatic ușor diferit. În mod tradițional, planta a fost utilizată în bucătărie, dar și în scopuri medicale, devenind în timp un agent aromatic adăugat în aproape orice, de la produse cosmetice și parfumuri, la băuturi și tutun, datorită uleiurilor esențiale pe care le conține.
Semințele se folosesc adesea ca ingredient pentru murături. Unele persoane preferă să adauge aroma în diferite preparate sau băuturi alcoolice precum gin și bere. Semințele sunt mai frecvent utilizate atunci când sunt măcinate într-o pulbere pentru amestecuri de condimente, folosite adesea în bucătăriile indiene, asiatice și mexicane.
Deși coriandrul este o plantă îndrăgită de mulți, unii oameni îi descriu gustul ca fiind unul amar, asemănător săpunului. În acest context, un studiu recent a constatat că diferența de gust se datorează unor schimbări în structura noastră genetică.