Ce este nevralgia intercostală?

Această afecțiune se resimte ca o durere neuropatică a nervilor intercostali, nervii care apar din măduva spinării, situat chiar sub coaste. Nevralgia intercostală cauzează adesea dureri toracice care iradiază în peretele toracic și în trunchiul superior. Iată ce trebuie să știți despre nevralgia intercostală, inclusiv simptome și cauze potențiale.

Principalul simptom experimentat de persoanele cu nevralgie intercostală este durerea în zona cutiei toracice. Persoanele care suferă de acest tip de durere o descriu ca o împunsătură de cuțit. Durerea poate acoperi întregul piept sau poate radia din spate spre față. Episoadele tind să fie sporadice și pot se intensifica odată cu activitatea, inclusiv ridicarea, răsucirea trunchiului, tuse, strănut sau râs.

Uneori, aceste dureri de la nivelul plămânilor sau coastelor pot indica o afecțiune care v-ar putea pune viața în pericol. Nevralgia intercostală poate provoca dureri severe și debilitante care îngreunează respirația. Având în vedere că, de cele mai multe ori, cauza nu este cunoscută, medicul nu poate stabili un caz corect, astfel că veți fi diagnosticați cu nevralgie intercostală idiopatică. Termenul „idiopatic” este utilizat pentru a descrie afecțiuni medicale care nu au o cauză identificabilă sau clară.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie