Stresul și boala pot declanșa episoade severe de herpes

Puțini știu, însă episoadele severe de herpes duc la răni, infecții oculare recurente, leziuni genitale și, în cazuri rare, encefalită, o inflamație a creierului cu o rată de mortalitate de 30% sau chiar de 80% dacă nu este tratată la timp. Specialiștii de la Școala de Medicină a Universității din Virginia au analizat cauzele care determină apariția acestor episoade, explicând modul în care stresul, bolile și chiar arsurile solare pot declanșa herpesul. 

Pentru a determina dacă stresul și stările negative pot declanșa focare de herpes genital la femei, cercetătorii au studiat 58 de respondente cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani, cu un istoric de 1 până la 10 ani de herpes genital vizibil și cel puțin un focar în ultimele șase luni. Aceștia au folosit evaluări săptămânale ale nivelurilor de stres și starea de spirit, evaluări lunare ale evenimentelor care modifică viața și rapoarte din jurnal de recurențe ale herpesului genital confirmate prin examinarea medicală atunci când este posibil. 

Cercetătorii au ajung la următoarea concluzie: cu cât stresul este mai persistent, cu atât este mai mare probabilitatea apariția unui focar de herpes în cursul săptămânii următoare. De asemenea, o rată de recurență crescută a avut loc după ce participanții au experimentat cele mai ridicate niveluri de anxietate în luna precedentă. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie