Beneficiile uleiului esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă este unul dintre cele mai populare și versatile uleiuri esențiale utilizate în aromaterapie. Distilat din planta Lavandula angustifolia, acesta promovează relaxarea și se crede că tratează anxietatea, infecțiile fungice, alergiile, depresia, insomnia, eczemele, greața și crampele menstruale. 

În practicile cu uleiuri esențiale, lavanda este un element multifuncțional. Se pretinde că are proprietăți antiinflamatorii, antifungice, antidepresive, antiseptice, antibacteriene și antimicrobiene, precum și efecte antispastice, analgezice, detoxifiante, hipotensive și sedative. De exemplu, un studiu din 2005, aplicat pe 200 de persoane care așteptau să intre în cabinetul stomatologic, a demonstrat că parfumul lavandei a scăzut anxietatea și a îmbunătățit dispoziția.

Un alt studiu din 2015, publicat în Journal of Complementary and Alternative Medicine a găsit o combinație de tehnici și terapie pe bază de ulei esențial de lavandă care a ajutat studenții să obțină un somn mai bun. Cei 79 de studenți cu probleme de somn au constatat, de asemenea, că inhalarea cu  lavandă înainte de culcare îmbunătățește energia și din timpul zilei. 

Deși lavanda poate reduce formele ușoare de anxietate, aceasta nu trebuie utilizată în locul tratamentului prescris pentru aceste tulburări. Dacă prezentați simptome de anxietate, cum ar fi îngrijorare constantă, oboseală, insomnie și bătăi rapide ale inimii, consultați un farmacist înainte. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie