Singuratatea la vârsta a doua crește riscul de demență

Persoanele singure în perioada de mijloc a vieții (45-64 de ani) sunt mai predispuși riscului de a dezvolta demență și boala Alzheimer (AD) mai târziu. Cu toate acestea, persoanele care se recuperează din acest stadiu sunt mai puțin susceptibile de a suferi de demență în comparație cu persoanele care nu s-au simțit niciodată singure. Singuratatea este un sentiment subiectiv rezultat dintr-o discrepanță percepută între relațiile sociale dorite și reale. 

Deși singurătatea nu poate fi considerată o boală clinică, este asociată cu o serie de rezultate negative asupra sănătății, inclusiv tulburări de somn, simptome depresive, tulburări cognitive și accidente vascular cerebrale. Oricine se poate confrunta cu sentimentul de singurătate la un moment dat în viață, în special în circumstanțe extreme și rapid nerezolvate, cum ar fi blocajele Covid-19. 

În efortul de a face lumină asupra relației dintre aceste forme diferite de singurătate, tranzitorie și persistentă, cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Boston au examinat date care implică adulți normali din punct de vedere cognitiv. După luarea în considerare a factorilor precum vârsta, sexul, educația, rețelele sociale, traiul, condițiile de sănătate, singurătatea persistentă a fost asociată cu un risc mai mare, în timp ce singurătatea tranzitorie a fost asociată cu un risc mai scăzut de demență și debut AD după 18 ani. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie