Simptomul limbii zmeurie la copii și adulți

Limba zmeurie sau limba umflată, cu denivelări, capătă cel mai adesea culoarea roșie, ca o căpșună sau zmeură. În unele cazuri, ca simptom timpuriu, limba devine albă cu câteva zile înainte de a deveni roșie. 

Limba zmeurie nu este ea însăși o condiție. O limbă roșie, denivelată, cu papilele gustative mărite sunt simptome ale unei afecțiuni sau tulburări de bază. Diagnosticarea și tratarea afecțiunii sau tulburării vor readuce limba la aspectul obișnuit. 

Înțelegerea simptomelor și a cauzelor posibile vă vor ajuta să înțelegeți motivele pentru care vă confruntați cu o limbă mărită și aspră. Iată câteva condiții care pot provoca aceasta afecțiune: 

Boala Kawasaki este destul de rară și nu se știe încă de ce unii oameni o dezvoltă și alții nu. Se manifestă cel mai frecvent la copii, dar poate apărea la orice vârstă. Semnul principal care indică boala Kawasaki este inflamarea arterelor. Alte simptome mai vizibile includ: febră mare, eczemă, ochi roșii, iritați, buzele crăpate, umflarea mâinilor și a picioarelor. 

Alergiile la anumite alimente și medicamente pot provoca o serie de afecțiuni, printre care și  limba zmeurie. Medicamentele și alergiile alimentare pot provoca, de asemenea, alte simptome, cum ar fi: mâncărime, ochi de apă, eczemă sau respiratie dificila. În cazurile severe, o alergie vă poate pune viața în pericol. 

Scarlatina poate duce la febră reumatică, boală care poate provoca inflamații la inimă, creier, articulații și piele. În unele cazuri, poate duce, de asemenea, la boli de rinichi și infecții severe ale urechii. Dacă nu este tratat rapid, sindromul șocului toxic (TSS) poate duce la deteriorarea organelor, șocuri și, eventual, moarte.


O modificare a dietei poate fi suficientă pentru a corecta deficitul de vitamine. Consumul de mai multe alimente bogate în vitamina B poate crește nivelul din sânge al acestor substanțe nutritive importante. Pentru deficiențe severe de vitamina B-12, este posibil să aveți nevoie de o injecție cu B-12.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie