Cancerul la buze: cauze, simptome, tratament

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dentară și Craniofacială, multe cazuri de cancer oral sunt legate de consumul de tutun și consumul intens de alcool. Expunerea la soare este, de asemenea, un factor de risc major, în special pentru persoanele care lucrează în aer liber. 

Cancerul le buze se dezvoltă în urma formării unor celule anormale care cresc fără control și formează leziuni sau tumori la nivelul buzelor. Cancerul buzelor este un tip de cancer oral care se dezvoltă prin celule subțiri, plate, numite celule scuamoase, ce pot invada  buzele, gura, limba, obrajii, sinusurile sau gâtul.

Este posibil ca persoanele care suferă de această afecțiune să nu prezinte niciun simptom. Stomatologii sunt cei care observă adesea mai întâi acest tip de cancer în timpul controalelor dentare de rutină. Nu toate neregularitățile indică faptul că aveți cancer oral, de aceea, cel mai bine este să  discutați orice simptom cu medicul dentist sau cu medicul dumneavoastră. 

Dacă sunteți suspectat de cancer la buze, o biopsie poate confirma diagnosticul. În timpul unei biopsii, o mică probă din zona afectată este îndepărtată, iar eșantionul este apoi examinat într-un laborator de patologie la microscop. Dacă rezultatele biopsiei confirmă că aveți cancer la buze, medicul dumneavoastră poate efectua o serie de alte teste pentru a determina cât de mult a progresat cancerul sau dacă s-a răspândit în alte părți ale corpului. 

Chirurgia, radioterapia și chimioterapia sunt doar câteva dintre tratamentele disponibile pentru cancerul de buze. Alte opțiuni posibile includ terapia țintită și tratamentele de investigație, cum ar fi imunoterapia și terapia genică. La fel ca  în cazul altor tipuri de cancer, tratamentul depinde de stadiul în care se află boala în funcție de cât a progresat (inclusiv de dimensiunea tumorii) și de starea generală de sănătate. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie