Sunetele în urechi, cunoscute în mod obișnuit sub numele de Tinnitus, pot fi asociate cu mai multe tipuri de tulburări, inclusiv cu migrenă. Printr-o evaluare și un diagnostic adecvat, migrenele și tinitusul pot fi tratate. Știind mai multe despre această afecțiune vă poate ajuta să recunoașteți simptomele și să colaborați cu echipa de asistență medicală pentru a elabora un plan de tratament potrivit.
Potrivit unui articol publicat în revista de specialitate Healthline, Tinnitus poate proveni din creier, neputându-se adapta la o informație senzorială modificată. Creierul încearcă să compenseze apoi intrarea senzorială modificată cu mai multă activitate neuronală pe calea auditivă, provocând sunete sau zumzeturi în urechi.
În acest moment, impactul migrenei asupra acufenei (afecțiune prin care o persoana are senzația sau percepere în mod patologic zgomote și senzatii sonore) nu este pe deplin cunoscut cunoscut, astfel că unele studii consideră că poate fi o activitate neuronală anormală spontană.
Unii specialiști leagă cauzele migrenei vestibulare, cea mai întâlnită formă de Tinnitus, de mesajele electrice anormale, care determină lărgirea vaselor de sânge în și în jurul creierului, inclusiv a arterei vestibulare. Acest lucru afectează sistemul de control al echilibrului urechii interne, provocând următoarele simptome: amețeli severe, vertij, greață și vărsături, amețeală, pierderea echilibrului, tulburări vizuale precum pete, lumini intermitente sau estompare.
Un episod de migrenă asociat cu Tinnitus poate fi uneori alimentat de stări precum: depresie, anxietate, probleme cu somnul, niveluri mai mari de stres. Aceste simptome pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții, ceea ce face ca diagnosticul și tratamentul să fie importante.