Cum se tratează melasma în timpul sarcinii?

Femeile pot trece prin schimbări extraordinare în timpul sarcinii, atât fizic, cât și psihic. Este posibil să vă confruntați cu crampe, stări de greață dimineața și multe alte tipuri de dureri cu care nu v-ați mai confruntat până acum. 

Părul și pielea pot trece, de asemenea, printr-o transformare în bine sau în rău, iar dacă ați observat pete întunecate pe față, este posibil să aveți melasmă. Iată mai multe despre această afecțiune, de ce apare în timpul sarcinii și cum o puteți trata în siguranță. 

Melasma este o tulburare a pielii în care melanocitele, cele care dau culoare pielii, produc un pigment suplimentar din anumite motive. Nu vă afectează copilul în niciun fel și nu indică alte complicații ale sarcinii. Persoanele cu mai mult pigment în piele, ca de exemplu cele de origine africană, orientală, latină, asiatică, indiană sau mediteraneană, sunt mai susceptibile de a dezvolta această afecțiune deoarece au în mod natural o producție mai activă de melanină. 

În ansamblu, între 50 și 70% dintre femeile însărcinate vor dezvolta o formă de melasmă, ceea ce este perfect normal. Doar în cazul în care se discută despre boli de piele, culoarea pielii trebuie luată în considerare. Astfel că, în cazul în care dezvoltați iritații severe, este posibil să aveți de-a face cu o altă afecțiune. 

Unii experți nu recomandă tratarea melasmei în timpul sarcinii, pe motiv că se poate rezolva de la sine. Mai mult decât atât, este posibil ca unele metode de tratament să nu fie sigure sau eficiente în timpul sarcinii. Cea mai bună metodă de tratament poate fi de fapt prevenirea, cu ajutorul câtorva modificări ale stilului de viață. Deși nu există studii specifice privind aceste metode, există câteva topice făcute acasă care vă pot ajuta:

Sucul de lămâie! Se amestecă jumătate de suc proaspăt de lămâie și jumătate de suc de castraveți sau apă. Acidul din suc poate ajuta la îndepărtarea pigmentării în stratul superior al pielii. După ce vă spălați fața, aplicați lapte de magnezie pe zonele întunecate folosind o dischetă de bumbac. Se lasă pe piele peste noapte și se spală dimineața. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie