Ce boli poți lua dacă te așezi pe vasul unei toalete des folosite?

Infecțiile cu transmitere sexuală (ITS), uneori denumite boli cu transmitere sexuală (BTS), pot fi cauzate de viruși, bacterii și paraziți. Aceste organisme nu pot trăi sau prospera în afara membranelor mucoase ale corpului. Din acest motiv, este aproape imposibil să contractați o astfel de infecție de pe o suprafețele dure, precum scaunele de toaletă. 

O parte dintre infecțiile virale și parazitare pot trăi în afara corpului pentru o perioadă limitată de timp. Teoretic, acestea pot fi transmise prin contactul cu un scaun de toaletă, în această formă de transmitere este foarte rară, deoarece bacteriile, ciupercile și virusurile preferă mediul furnizat de țesutul uman viu. 

Există totuși potențiale excepții de la această regulă. Există cazuri extrem de rare în care un scaun de toaletă umed poate răspândi tricomoniaza, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, ar trebui să fie proaspăt depus și facă contact imediat cu zona genitală. Hepatita B este una dintre infecțiile care pot pătrunde în corp prin acest fel.

Există diferite tipuri de infecții cu transmitere sexuală care se transmit prin diferite forme de activitate sexuală, inclusiv: contactul cu pielea, genital sau oral-genital. În cazul primei situații menționate, contactul de la nivelul pielii poate apărea atunci când secrețiile precum spermă sau salivă sunt împrăștiate. Acest lucru demonstrează că unele bacterii virale pot fi transmise și fără a prezenta răni deschise. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie