Din păcate, țânțarii au o deosebită plăcere de a mușca bebelușii și copiii mici, astfel, ca părinte, trebuie să te asiguri că faci lucrurile corect în depistarea și tratarea acestora. Iată seria simptomelor care ar putea ajuta la identificarea mușcăturilor.
În mod normal, imediat după mușcătură, apare o mică umflătură care își poate schimba culoarea în roz sau roșu, iar după o zi sau două, aceasta poate căpăta o nuanță mai închisă și mai dură. Cu toate acestea, copiii pot fi predispuși la reacții mai severe, potrivit informațiile oferite de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).
În cazuri extreme, mușcătură poate implica o umflătură mai severă a zonei afectate și chiar unele vânătăi sau vezicule. În aceste cazuri mai grave, bebelușul ar putea avea, de asemenea, urticarie, ganglioni limfatici umflați sau febră de grad scăzut. O mușcătură de țânțar poate arăta, de asemenea, foarte asemănătoare cu alte tipuri de mușcături de insecte.
Mâncărimea este cu adevărat problema atunci când vine vorba de mușcăturile de țânțari, iara cest lucru este o provocare pentru bebeluși și copii mici. Curățați zona afectată cu săpun delicat și apă caldă, apoi uscați-o. Puneți o compresă rece și umedă peste mușcătură ți aplicați o cremă cu 1% hidrocortizon. Acest tip de unguent conține un steroid și ar trebui să reducă temporar sau chiar să atenueze mâncărimea. Trebuie să-l aplicați de trei ori pe zi,i până când mușcătura se vindecă.
O altă metodă mai la îndemână este aceea de a aplica o pastă de bicarbonat de sodiu și apă peste mușcătură. Aplicați-o de mai multe ori pe zi, însă aveți grijă ca degetele bebelușului să nu atingă soluția. Acoperiți zona cu îmbrăcăminte, astfel încât cel mic să nu poată ajunge la ea.
S-ar putea să fiți tentați să îi dați bebelușului o doză de antihistaminic pentru a reduce mâncărimea, dar medicii și Food and Drug Administration (FDA) nu recomandă utilizarea antihistaminicelor la copii cu vârsta sub 2 ani.