Cum să faci față anxietății dentare

Vizitele regulate la cabinetul stomatologic sunt importante pentru menținerea sănătății dinților și a gingiilor, însă anxietatea dentară, care este o tulburare legată de întâlnirile cu îi împiedică pe unii să pășească pragul acestuia. 

Anxietatea dentară este o problemă obișnuită, care afectează până la 36% din populație. Dacă vă considerați una dintre aceste persoane, în loc să amânați vizitele, iată câteva modalități de a face față întâlnirilor, precum și o serie de simptome și cauze.

Nu ezitați să comunicați temerile voastre medicului dentist, deoarece ei pot lua măsuri pentru a facilita procesul, explicând fiecare pas de la început până la sfârșit, astfel încât să știți la ce să vă așteptați. De asemenea, pot recomanda tehnici care să vă ajute să vă relaxați și să vă simțiți mai confortabil la întâlnire. Nu vă fie teamă să puneți întrebări. Dacă înțelegeți procedura, este posibil să simțiți mai puțină anxietate. 

De asemenea, exercițiile de respirație pot relaxa mintea și te pot ajuta să devi mai calm. Mai mult decât atât, exercițiile de respirație pot reduce stresul din timpul intervenției. To ceea ce trebuie să faceți pentru a avea o respirație corectă este să închideți ochii și inspirați încet pe nas. După câteva secunde, expirați încet pe gură. Repetați acest lucru de mai multe ori. 

Anxietatea se poate agrava odată ce ajungi în sala de așteptare sau când te urci pe scaunul dentar. În astfel de situații, meditația este o practică simplă pentru a reduce stresul și a stabilii calmul. Implică o stare de conștientizare sporită, concentrare și relaxare musculară pe care o puteți obține oriunde, chiar și la cabinetul dentist. 

Odată așezat, închideți ochii sau fixați-vă pe un obiect, apoi permiteți-i corpului să se relaxeze complet. Faceți un efort conștient pentru a elibera tensiunea, relaxându-vă întregul corp din cap până-n picioare. Puteți medita înainte și în timpul programării pentru a rămâne calm și concentrat. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie