Cât este de sănătos să dormi cu televizorul aprins?

Mulți oameni consideră că dormitul cu televizorul aprins îi ajută să doarmă, însă experții sunt de altă părere. Potrivit acestora, dormitul cu televizorul aprins crește expunerea la lumina albastră, ceea ce vă poate crește riscul de obezitate, diabet și alte probleme de sănătate. Cu toate acestea, pentru unii oameni, ar putea fi o alegere potrivită dacă acest obicei îi oferă odihna necesară.

S-au făcut multe cercetări despre modul în care tehnologia pe care o folosim în fiecare zi ne afectează somnul, greutatea, nivelul de stres și sănătatea generală. Studiile analizează modul în care ne afectează interacțiunea pe rețelele de socializare și ciclurile de știri de 24 de ore. Multe studii examinează, de asemenea, modul în care dispozitivele pe care le folosim, cum ar fi telefoanele mobile, laptopurile și televizoarele, ne afectează sănătatea. 

Deși cercetările continuă, consensul general pare să fie același: dacă puteți evita utilizarea acestui tip de tehnologie în timp ce vă aflați în pat, ar trebui să o faceți. Mulți oameni adoptă obiceiul de a dormi cu televizorul aprins, însă experții susțin că acesta poate reduce somnul, întrerupe producția de melatonină a corpului, menține creierul suprastimulat și poate duce la efecte pe termen lung asupra sănătății.

Pentru persoanele care dorm cu televizorul pornit, există câteva modalități de a reduce efectele negative. Alegeți o emisiune TV sau un film cu care sunteți deja familiarizați și setați un temporizator de închidere. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie