Ți-e greu să te dai jos dimineața din pat?

Mulți dintre noi ne simțim incapabili să ne ridicăm din pat dimineața, mai mult sau mai puțin, însă dacă nevoia copleșitoare de a rămâne în pat nu dispare, s-ar putea să vă confruntați cu dysania. Deși nu este un diagnostic medical oficial, dysania poate fi conectată la stări de sănătate semnificative, deci este important să aflați ce se întâmplă și cum să vă restabiliți procesul de trezire. 

Potrivit unui articol publicat în revista Healthline, Dysania nu este la fel ca somnolența și nu poate fi rezolvată printr-un somn bun. Din punct de vedere medical, această condiție poate fi asociată cu inerție a somnului, o stare de somnolență intensă care continuă chiar și după ce te ridici din pat. Cercetătorii o numesc o etapă de tranziție între somn și veghe, în timpul căreia s-ar putea să nu fiți productiv sau alert. 

Inerția somnului apare de obicei la persoanele ale căror locuri de muncă necesită o trezire brusc în mijlocul unui ciclu de somn, cum ar fi angajații din domeniul sănătății și lucrătorii în schimburi. Este, de asemenea, obișnuit la persoanele care au lipsa de somn sau tulburări de dispoziție, cum ar fi depresia. Dysania ar putea fi conectată la mai multe condiții de sănătate diferite.

Dacă starea de oboseală interferează cu funcționarea sănătoasă mai mult de câteva săptămâni, consultați un profesionist din domeniul sănătății pentru a afla ce cauzează problema și cum să o rezolvați. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie