Pentru mulți oameni, dispozitivele electronice sunt o parte convenabilă a vieții de zi cu zi, indiferent că vorbim despre lucrurile obișnuite precum navigarea online sau încălzirea mâncării la microunde. Potrivit mai multor surse, unii oameni pretind că sunt alergici la radiațiile emise de aparatele electronice, condiție numită hipersensibilitate electromagnetică sau electrohipersensibilitate (EHS).
Adesea numite doar radiații, EMF-urile (Electric and magnetic field) sunt eliberate de dispozitive electronice precum routerele Wi-Fi, computere, cuptoare cu microunde și alte aparate de uz casnic. Potrivit persoanelor care spun că suferă de EHS, expunerea la EMF provoacă simptome precum: ameţeală, dureri de cap sau furnicături.
Numele de „hipersensibilitate electromagnetică” a apărut pentru prima dată în 1991, iar de atunci, mulți oameni au spus că au această afecțiune, mai ales în contextul în care suntem înconjurați permanent de tehnologie.
În ciuda acestor rapoarte, EHS nu este o boală recunoscută în domeniul medical. Studiile nu au reușit să găsească o relație clinică puternică între CEM și simptomele raportate. În plus, lipsesc criteriile obiective pentru diagnosticare. Ca urmare, EHS rămâne o afecțiune auto-diagnosticată.