Cât de sănătoasă este pedichiura cu pești?

Acest tip de pedichiură implică scufundarea picioarelor într-un lighean cu apă umplută cu pești Garra rufa, numiți uneori pești doctori. Acești mănâncă pielea moartă, dezvăluind porțiuni netede, lipsite de calozitate și cuticule cu aspect mai curat. 

Peștii Garra rufa sunt originari din țările din Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est. Procedura a devenit populară deoarece peștii sunt capabili să exfolieze și să înmoaie picioarele într-un mod nedureros. Pedichiura peștelui gâdilă, dar nu doare. Cu toate acestea, medicii anunță că acest proces de îngrijire prezintă atât riscuri pentru sănătate, cât și pentru mediu. În prezent, pedichiura cu pești este interzisă în multe state americane și în părți din Canada și Europa.

Beneficiile pretinse rezultate din urma acestor pedichiurilor includ calici reduse, piele netedă, exfolierea pielii uscate și a suprafețelor aspre, însă riscurile acestui proces de îngrijire depășesc beneficiile. Un studiu a constatat că o mare parte dintre persoanele care se supun acestei tehnici prezintă riscuri de psoriazis, o boala inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populatia generala.

Cu toate acestea, preocupările etice și de siguranță, inclusiv potențialul de infectare și lipsa de igienizare între clienți, sunt mai mari decât beneficiile. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie