Pot ajuta uleiurile esențiale boala Crohn?

Boala Crohn este un tip de afecțiune inflamatorie intestinală (IBD) care afectează peste jumătate de milion de persoane din Statele Unite. Persoanele cu boala Crohn au adesea perioade de remisie și apoi recidive de simptome, care pot include: dureri abdominale sau crampe, diaree, scădere în greutate, febră, balonare, anemie. 

Față de tratamentele convenționale, unele persoane pot utiliza, de asemenea, medicina complementară și alternativă (CAM) pentru a ajuta la gestionarea simptomelor bolii Crohn. Aceasta poate include utilizarea uleiurilor esențiale.

Uleiurile esențiale sunt substanțe aromatice care sunt extrase din plante, adesea printr-un proces de distilare. Pot proveni din mai multe părți diferite ale unei plante, cum ar fi semințele, florile sau rădăcinile. Acestea au fost folosite de mult timp ca remedii tradiționale sau casnice pentru diferite afecțiuni, iar unii compuși s-au dovedit a avea proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene sau antioxidante. 

Un studiu din 2015 a analizat efectele extractului de tămâie indiană (Boswellia serrata) asupra celulelor intestinale cultivate într-un laborator. Cercetătorii au descoperit că extractul de B. serrata părea să protejeze aceste celule de daunele cauzate de inflamația și radicalii de oxigen.

Studiile la om asupra eficacității B. serrata pentru boala Crohn sunt limitate, iar rezultatele au fost contradictorii. De exemplu, un studiu din 2001 a constatat că extractul de B. serrata nu a fost inferior mezalazinei (un medicament antiinflamator nesteroidian) în tratamentul bolii Crohn active. Este important să rețineți că nu s-au efectuat studii privind utilizarea aromoterapiei cu ulei esențial B. serrata pentru simptomele bolii Crohn.  (Healthline)

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie