Conform noilor recomandări făcute de Academia Americană de Alergii, Astm și Imunologie, alimentele potențial alergene, cum ar fi nucile, pot fi introduse fără probleme în alimentația copiilor care au împlinit 6 luni, odată ce au fost expuși la câteva alimente tipice, cum ar fi cerealele, fructele și legume.
Având un conținut bogat în acizi grași, vitamina E și minerale precum mangan, potasiu și fier, nucile reprezintă un necesar ce trebuie asigurat când vine vorba de creșterea celor mici.
Aveți grijă, însă, cu untul pe bază de nuci, deoarece reprezintă un adevărat pericol de sufocare pentru bebeluși. Indicat ar fi să introduceți cantități moderate în diferite gustări.
Totuși, cât de sănătos este untul din lapte de vacă?
Nu trebuie să vă fie frică de grăsime, deoarece aceasta contribuie la dezvoltarea creierului și a sistemului nervos. Grăsimile saturate și colesterolul nu ar trebui restricționate la copiii cu vârsta sub doi ani, conform Academiei Americane de Pediatrie. În plus, grăsimea îi ajută pe bebeluși să își satisfacă nevoile calorice, contribuie la sațietate și ajută la absorbția vitaminelor liposolubile.
Odată ce bebelușul a experimentat piureuri dintr-un singur ingredient, nu ezitați să adăugați un pic de unt în restul mâncărurilor, pentru a le face mai plăcute și pentru a le spori nutriția. Orientați-vă spre o marcă organică, astfel încât să reduceți expunerea celui mic la pesticide și erbicide. Treptat, asigurați-vă că includeți și alte surse de grăsimi în dieta copilului cum ar fi avocado, ulei de măsline, iaurt cu conținut ridicat de grăsimi și brânză.