Femeile pot lua Xanax în timpul sarcinii?

Xanax este un tip de medicament cunoscut și sub numele de benzodiazepină. Este aprobat de agenția guvernamentală Food and Drug Administration (FDA) pentru ameliorarea simptomelor de anxietate și gestionarea acestora, însă pentru persoanele sunt sau care vor să rămână însărcinate medicamentul poate cauza îngrijorări. 

Potrivit unui articol publicat în revista de specialitate Healthline, Xanax nu este un medicament sigur în timpul sarcinii, deoarece poate provoca probleme grave pe parcurs, așa că ar trebui să evitați consumul pe întreaga perioadă. 

Utilizarea medicamentului în timpul primului trimestru de sarcină ar putea prezenta riscuri posibile de malformații congenitale, potrivit unor studii mai vechi. Acestea ar putea include buza despicat, palatul despicat sau probleme mai grave, însă sunt necesare mai multe cercetări pentru a ști cu exactitate riscurile din această etapă a sarcinii. În timpul celui de-al doilea sau al treilea trimestru (luni 4-9) de sarcină, medicamentul poate provoca sindromul de sevraj la copilul. 

În prezent, Xanax este reglementat deoarece poate provoca dependență emoțională sau fizică chiar și atunci când este utilizat conform prescripției. De asemenea, poate provoca simptome de sevraj, printre care: schimbări de dispoziție, probleme cu somnul, crampe musculare, greaţă, vărsături, tremurături și convulsii, iar simptomele de întrerupere pot dura până la câteva săptămâni sau luni. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie