De ce simțim arsuri la nivelul ochilor când plângem?

Potrivit Academiei Americane de Oftalmologie, se estimează că o persoană medie produce între 15 și 30 de litri de lacrimi în fiecare an, acestea fiind componente esențiale pentru sănătății ochilor. Dacă sunteți expus la fum sau la alți iritanți, glandele lacrimale vor produce lichide numite lacrimi reflexe pentru a proteja ochii împotriva invadatorilor. Lacrimile reflexe au, de asemenea, anticorpi care elimină bacteriile potențial dăunătoare. 

Transpirația sau produsele cosmetice pot provoca, de asemenea, arsuri la nivelul ochilor din cauza iritanților chimici care își modifică poziția. Nu uitați de alergii! Tratamentul împotriva ochilor iritați poate include remedii casnice și produse fără rețetă, însă trebuie să aflați cauzele care stau la baza acestora. 

Opțiunile pot include: folosirea compreselor calde sau reci, curățarea pleoapelor cu dischete din bumbac, utilizarea unui prosop cald pentru a elimina iritanții din jurul ochilor, cum ar fi săpun, transpirație sau produse cosmetice, lacrimi artificiale pentru ochi uscați, picături pentru ochi dacă sunteți alergic și unguente sau geluri care hidratează pielea delicată din jurul ochilor. 

Senzațiile de arsură din timpul plânsului sau de după pot fi temporare sau persistente. Cu toate acestea, orice disconfort simțit reprezintă un simptom al unei afecțiuni oculare de bază. Dacă simptomele persistă în ciuda remediilor casnice, discutați cu un profesionist din domeniul sănătății.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie