Ce trebuie să știți despre procesul de congelare a spermei

Procesul de depozitare a spermei, cunoscut și sub denumirea de înghețare a spermei sau crioconservare, este o modalitate excelentă folosită  de cupluri în intenția de a-și „păstra” șansele de concepere a unui copil biologic în viitor .

Dacă ați fost diagnosticat cu cancer testicular sau de prostată, este posibil să vi se spună că tratamentul poate implica intervenții chirurgicale care îndepărtează unul sau ambele testicule. Tratamentele împotriva cancerului, inclusiv chimioterapia sau radiațiile, pot provoca o scădere a calității spermei sau pot provoca infertilitate. De aceea, mulțe persoane aflate în aceasta ipostază, apelează la procesul de înghețare a spermei. 

Dacă vă apropiați de vârsta unui adult mai înaintat în viață, puteți alege să vă înghețați sperma pentru a vă menține șansele de a avea copii. Calitatea semenului scade odată cu vârsta, deoarece concentrația spermei, morfologia și mobilitatea scad, conform unei revizuiri din 2011.

Dacă dispuneți de mijloacele financiare necesare unei astfel de proceduri, poate fi o opțiune excelentă dacă doriți să vă păstrați șansele de a avea un copil biologic. Acest lucru este valabil mai ales dacă: îmbătrâniți, aveți o slujbă care vă poate pune viața în pericol prin substanțe chimice, ați fost supus anumitor operații sau tratamente.

Procesul este extrem de eficient și prezintă puține riscuri. Discutați cu un expert în fertilitate dacă sunteți de părere că ar putea fi o opțiune bună pentru familia dumneavoastră.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie