Alimentul care provoacă insomnie și anxietate

Dacă suferiți de atacuri de panică sau întâlniți probleme cu somnul este foarte normal să vă îndreptați spre tehnici de reducere a stresului sau chiar medicamente, însă nu mulți își pun problema alimentației. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că anumite alimente sănătoase au capacitatea de a vă supraestima sistemul nervos.

Medicamentele pot fi utile în gestionarea simptomelor pe termen scurt, însă ideal ar fi să descoperiți cauza principală a problemei și să o rezolvați odată pentru totdeauna. Dacă identificați ce ingrediente din meniul zilnic vă fac rău, puteți câștiga controlul asupra simptomelor, puteți evita efectele secundare și, cel mai important, vă puteți proteja sănătatea de efectele dăunătoare ale stresului biologic intern. 

Cofeina este cel mai cunoscut substituent care alimentează tulburările de somn și anxietatea. Într-un studiu recent efectuat pe un grup de persoane care se confruntau cu tulburări ale somnului și anxietate, cofeina a crescut nivelul hormonilor de stres la toți participanții și a declanșat atacuri de panică la aproximativ jumătate dintre aceștia. 

Cofeina te ține treaz blocând receptorii adenozinici care promovează somnul la nivelul creierului. Chiar și la cinci ore după ce ați consumat cofeină, 50% din aceasta rămâne în fluxul sanguin, împiedicând organismul să se odihnească. Mia mult decât atât, corpul are nevoie de la 16 la 24 d eore pentru a elimina complet cofeina din corp. Asta înseamnă că o singură ceașcă dimineața este suficientă pentru a vă afecta calitatea somnului. Reduceți cofeina treptat în fiecare zi, astfel încât să nu vă confruntați cu durerile de cap, oboseală și problemele de concentrare. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie