Ce ar trebui să conțină o dietă pentru colita ulcerativă?

Pentru mulți oameni care suferă de colită ulcerativă, găsirea unui plan alimentar potrivit este mai mult un proces de eliminare a posibilităților. Până acum, nicio dietă nu s-a dovedit benefică pentru această afecțiune, însă unele combinații alimentare ar putea ajuta o parte dintre persoane cu colită ulcerativă să mențină simptomele la distanță. 

În general, cele mai bune alimente pentru persoanele cu această afecțiune includ: fructe cu conținut scăzut de fibre, cum ar fi bananele, legume necrucifere precum sparanghel, cartofi și castraveți, boabe rafinate precum paste albe, orez alb, fulgi de ovăz și produse animale care oferă surse de proteine slabe precum pește, pui, porc și ouă. În ceea ce privește alimentele care vă pot agrava simptomele, acestea sunt: fructe cu semințe și coajă, lactate, mâncăruri picante, cofeină, nuci, alcool, preparate prăjite sau grase. 

Dieta paleolitică, sau dieta paleo așa cum este cunoscută în mod obișnuit, duce obiceiul de alimentație umană în urmă cu câteva mii de ani. Premisa care se ascunde în spatele acestei alimentații face referire la faptul că organismul nostru a fost conceput pentru a supraviețui cu o dietă modernă pe bază de cereale. Această dietă este bogată în carne slabă, reprezentând cel puțin 30% din totalul zilnic de calorii. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie