Cum te ajută sexul să ai o viață sănătoasă

O viață cu activitate sexuală este un lucru benefic pentru corpul nostru, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să ajungem cu toții în același pat. Asigurați-vă că experiența trăită este una sănătoasă și consensuală. Deși există multe motive pentru care oamenii aleg să întrețină relații sexuale, printre care se numără plăcerea proprie, plăcerea de a-i satisface pe alții, intimitatea, ameliorarea stresului, evadare sau autovalidarea, există o mulțime de alte modalități de a îndeplini aceste motive fără a face sex. 

Lipsa activității sexuale poate reprezenta un moment în care să renunți la presiunile sociale și să te angajezi în activități non-sexuale care îți aduc plăcere și te calmează, la fel cum activitățile sexuale le oferă celorlalți. În timp ce sexul poate oferi sentimente de căldură și conexiune, vă poate stimula sistemul imunitar și vă poate ajuta să ardeți calorii, însă cu siguranță nu este singura modalitate de a obține aceste beneficii. Totuși, lipsa activității sexuale poate provoca schimbări majore în corpul fiecăruia:

Anxietate și stres – dacă nu întreții relații sexuale cu partenerul tău adesea, acest lucru te poate face să te simți mai puțin conectat, ceea ce poate însemna că nu vorbești prea mult despre sentimentele tale sau nu primești mult sprijin în gestionarea factorilor de stres de zi cu zi. Și sexul face ca organismul să elibereze hormoni, cum ar fi oxitocina și endorfinele, care vă pot ajuta să gestionați efectele stresului. Oxitocina are avantajul suplimentar de a vă ajuta să dormiți. 

Memoria – unele studii au demonstrat că persoanele care fac sex adesea sunt mai capabile să-și amintească unele aspecte care tind să fie uitate. Există semne potrivit cărora sexul vă poate ajuta creierul să dezvolte neuroni și să funcționeze mai bine în general. 

Relația de sănătate – sexul regulat te ajută să te simți apropiat emoțional de partenerul tău, ceea ce deschide ușa unei comunicări mai bune. Cuplurile care întrețin relații sexuale mai des au tendința de a spune că sunt mai fericite.

Sistem imunitar – sexul regulat vă poate ajuta corpul să lupte împotriva bolilor. Potrivit unui studiu, studenții care au întreținut relații sexuale o dată sau de două ori pe săptămână  s-au dovedit a avea niveluri mai ridicate de imunoglobulină A, un anticorp care joacă un rol important în sistemul imunitar.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie