Ce presupune o dietă săracă în reziduuri

Este de fapt un regim alimentar cu un nivel scăzut de reziduuri pentru a pune cât mai puține solicitări asupra tractului digestiv. Este similar cu o dietă săracă în fibre, dar exclude o parte dintre alimentele care pot stimula contracțiile intestinului, potrivit unui articol publicat de Healthline

Reziduurile se referă la materialul rămas în tractul digestiv după finalizarea etapelor inițiale de digestie. Aceste materiale conțin adesea multe fibre, deoarece organismul nu le poate digera complet. O dietă cu un nivel scăzut de reziduuri restricționează alimentele care conțin material nedigerabil.

O dietă cu reziduuri scăzute este de obicei recomandată persoanelor cu erupții provocate de bolile inflamatorii intestinale (IBD), pentru chirurgia intestinului, prepararea colonoscopiei și pentru pacienții cu colită infecțioasă sau diverticulită acută. 

Cantitatea zilnică de fibre recomandată pe care oamenii ar trebui să o consume în mod ideal este de aproximativ 25 până la 38 de grame. Cu toate acestea, cantitatea menționată poate să nu fie potrivită pentru persoanele care suferă de IBD. O dietă mai bogată în fibre ar trebui evitată pentru persoanele supuse unei intervenții chirurgicale intestinale sau dacă se confruntă cu o erupție de simptome IBD. 

Când urmați o dietă cu reziduuri reduse, sfatul tipic este să consumați nu mai mult de 10 până la 15 grame de fibre pe zi. De asemenea, ar trebui să evitați produsele lactate și anumite tipuri de carbohidrați, deoarece  acestea pot provoca crampe abdominale și diaree. 

Un profesionist din domeniul sănătății sau un dietetician ar trebui să vă supravegheze dacă decideți să urmați o dietă săracă în reziduuri, deoarece acestea sunt de obicei recomandate numai pentru utilizarea pe termen scurt, din cauza faptului că pot schimba microbiomul intestinal. Nevoile individuale ar trebui să determine cantitățile și tipurile de alimente, precum și timp alocat dietei. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie