Beneficiile uimitoare ale saunei

De sute de ani, scandinavii folosesc saune pentru presupusele lor beneficii de curățare, relaxare și pierdere în greutate. În Finlanda, de exemplu, există aproximativ 2 milioane de saune pentru cei 5,2 milioane de locuitori ai țării. Utilizarea acestora în țările scandinave începe încă din copilărie. 

Vă puteți întreba care este diferența dintre o saună și o baie de aburi. Ambele tipuri de camere sunt folosite pentru a provoca transpirația, dar folosesc diferite tipuri de căldură pentru a o realiza. Saunele folosesc căldură uscată produsă de o sobă sau roci fierbinți pentru care degajă până la 195 ° F (90,5 ° C) cu umiditate foarte scăzută, în timp ce camerele de aburi implică căldură umedă, la temperaturi mai mai scăzute, de obicei în jur de 110-120 ° F (43-49 ° C) și 100% umiditate relativă.

Odată ce ați intrat în saună, temperatura pielii crește și pulsul cresc, iar vasele de sânge devin mai dilatate. Acest lucru se întâmplă pe măsură ce inima începe să pompeze mai mult sânge. Sistemul nervos simpatic devine mai activ pentru a menține un echilibru de temperatură în corpul tău. Glandele endocrine încep să se implice în acest răspuns. Reacția corpului la căldură te poate face mai puțin sensibil la durere, mai alert și îți poate oferi o senzație de exaltare. Căldura vă relaxează mușchii, inclusiv cei de pe față și gât, aceștia fiind adesea tensionați după o zi lungă.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie