Beneficiile oferite de bolurile cântătoare tibetane

Cunoscute și sub numele de boluri cântătoare sau boluri din Himalaya, aceste vase tibetane promovează relaxarea și oferă proprietăți puternice de vindecare. Călugării budiști le-au folosit mult timp în practica meditației. În plus, unii practicanți în domeniul sănătății, inclusiv muzicoterapeuții, terapeuții de masaj și de yoga, folosesc bolurile tibetane în timpul tratamentului. 

De-a lungul timpului, au fost propuse câteva teorii diferite pentru a explica de ce bolurile tibetane ar putea fi benefice. Astfel de teorii sugerează că vibrațiile pe care le produc aceste vase cântătoare pot afecta mintea și corpul prin sunetele care induce relaxarea. Foarte puține studii științifice au examinat beneficiile potențiale ale bolurilor tibetane, în ciuda istoriei lor îndelungate de utilizare. Unele dintre posibilele utilizări pentru terapia bolului cântând includ: 

Ameliorarea stresului: unele cercetări văd utilizarea bolurilor tibetane ca o modalitate de a promova relaxarea și de a reduce starea de anxietate.

Îmbunătățirea somnului: fiind legate de anxietate și tensiune scăzută, bolurile cântătoare pot fi utile și pentru îmbunătățirea somnului. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a sprijini acest lucru.

Scăderea tensiunii arteriale: un studiu preliminar publicat în American Journal of Health Promotion a concluzionat că 12 minute de relaxare, oferită de bolurile tibetane, reduc semnificativ tensiunea arterială și ritmul cardiac.

Stimularea sistemului imunitar: unii susțin, de asemenea, că bolurile cântătoare tibetane pot stimula sistemul imunitar și pot produce modificări benefice în undele creierului. 

Ameliorarea durerii: un studiu care a analizat durerea cronică a coloanei vertebrale a constatat că persoanele tratate cu terapia bolului cântător au prezentat o scădere semnificativă a intensității durerii, precum și o scădere a stresului.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie