Arsurile solare pot să apară și după 15 minute

Arsurile solare reprezintă reacția pielii la radiațiile ultraviolete (UV) degajate de lumina soarelui. Puteți vedea lumina soarelui și puteți simți căldura, însă nu puteți vedea sau simți radiația UV, care vă poate deteriora pielea chiar și în zilele reci și înnorate.

Semnele arsurilor solare pot apărea chiar și mai devreme de 15 minute, iar pielea poate deveni roșie în decurs de două până la șase ore de la arsură. Va continua să se dezvolte în următoarele 24 până la 72 de ore și, în funcție de gravitate, poate avea nevoie de zile sau chiar săptămâni pentru vindecare. 

Este de menționat faptul că arsurile solare se vor înrăutăți dacă sunt expuse din nou la razele UV, iar efectele pe termen lung includ riduri premature și un risc crescut de cancer de piele, inclusiv melanom (cel mai periculos tip de cancer de piele). Poate părea o rană superficială, însă odată cu deteriorarea ADN-ului, este imposibil ca procesul să se inverseze, motiv pentru care prevenirea este mult mai bună decât vindecarea.  

Persoanele care participă la activități în aer liber pentru perioade lungi de timp pot avea nevoie de protecție solară tot anul, deoarece prezintă un risc crescut de cancer de piele.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie