Beneficiile ascunse ale semințelor de mac

Macul este o plantă originară din estul Mediteranei, dar care s-a răspândit rapid în toate părțile lumii. Semințele au dimensiuni sunt mici, iar în funcție de locul în care sunt cultivate, pot varia în culori, deși sunt cunoscute de obicei pentru culoarea lor neagră. 

Semințele de mac sunt o sursă bogată de fibre care ajută la formarea senzația de sațietate pentru perioade mai lungi de timp. De asemenea, conține cantități importante de magneziu, contribuind la sănătatea oaselor și la coagularea sângelui. Mai mult decât atât, calciul joacă, de asemenea, un rol în sănătatea oaselor. 

Uleiul din semințe de mac este utilizat datorită acizilor grași omega-6 și omega-9, grăsimi care reduc riscul de boli cardiovasculare. Totodată, uleiul conține acid oleic și poate ajuta la vindecarea rănilor de la nivelul pielii. Potrivit Journal of Drug Delivery and Therapeutics, semințele de mac și uleiul be baza acestora au fost folosite în trecut pentru a trata durerile de cap, tusea, astmul și chiar insomnia. Cu toate acestea, există puține cercetări care să susțină eficacitatea acestora.

Având în vedere că semințele de mac sunt o sursă de fibre, magneziu, calciu și grăsimi sănătoase, acestea pot fi un bun supliment pentru o dietă sănătoasă. Semințele de mac sunt, de asemenea, sărace în colesterol și sodiu. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie