Cum poți gestiona iritațiile cauzate de stres

Majoritatea oamenilor experimentează un anumit grad de stres ca parte a vieții lor de zi cu zi. Dezvoltarea erupțiilor la nivelul pielii este un simptom fizic comun al stresului și poate apărea oricui, în orice moment al vieții. 

În izolare, formele ușoare de stres au un impact redus asupra corpului, însă, cu toate acestea, expunerea frecventă sau cronică la stres poate declanșa efecte secundare adverse. Deși este adesea considerat psihologic, stresul are și manifestări fizice. O modalitate prin care stresul se poate manifesta este prin piele, afectând-o în mai multe moduri. 

Stresul poate declanșa focare de urticarie, formând erupții severe și mâncărime deseori insuportabilă. Aceste forme variază în funcție mărime și pot apărea oriunde pe corp. În unele cazuri, acestea provoacă furnicături sau senzație de arsură la atingere, însă pot apărea ca rezultat al unei varietăți de cauze diferite, cum ar fi: expunere la frig sau căldură, infecţie anumite medicamente, inclusiv antibiotice.

Cea mai frecventă cauză de urticarie este provocată de alergenii care intră în organism. De exemplu, o persoană care prezintă febră febră poate dezvolta urticarie ca urmare a expunerii la polen. De asemenea, este foarte posibil ca stresul emoțional să declanșeze, totodată, un focar de urticarie. 

Pot exista o serie de modificări hormonale sau chimice care apar ca răspuns la stres. Aceste modificări pot declanșa extinderea și scurgerea vaselor de sânge, provocând pete roșii și umflate de piele. Stupii rezultați pot fi agravați de: consumul de alcool, cofeina, expunerea la temperaturi ridicate. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie