Alimentele care îți asigură sănătatea tenului

Sănătatea pielii noastre și procesul de îmbătrânire sunt influențate de o serie de factori, printre care dieta și stilul de viață joacă un rol esențial. Expunerea prelungită la soare, fumatul și o alimentație bogată în produse procesate sau cu un conținut ridicat de zahăr, precum și băuturile dezhidratante, cum sunt alcoolul și cofeina, vor afecta treptat frumusețea și sănătatea pielii.

Verdeața cu frunze, cum ar fi spanacul, broccoli, varza simplă sau varza de Bruxelles sunt bogate în vitamina K, un nutrient puternic atunci când vine vorba de îmbunătățirea circulației sângelui și a coagulării și s-a dovedit benefic în reducerea inflamației și la prevenirea erupțiilor acneice. Mai mult, spanacul conține zeaxantină, un antioxidant natural care protejează pielea și ajută la uniformizarea tonusului pielii. 

Paprika este un alt aliment care ajută pielea să se simtă bine, reducând senzația de oboseală vizibilă la nivelul feței. Condimentul oferă o sursă excelentă de antioxidanți, inclusiv vitaminele C și E, precum și carotenoizi benefici precum zeaxantina, potrivit specialiștilor. Încercați să-l stropiți pe cartofi dulci cu ulei de măsline înainte de prăjire sau îl puteți freca pe pieptul de pui cu pudră de usturoi și cayenne. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie