Ubiquinolul și rolul său în recuperarea efortului fizic la tinerii sportivi

Exercițiul fizic are un impact semnificativ asupra biochimiei organismului. Ubiquinona este o componentă cheie a lanțului respirator mitocondrial, iar ubiquinolul, în forma sa redusă și activă, este o moleculă emergentă folosită în nutriția sportivă. 

În cadrul unui studiu, 21 de tineri sportivi, de sex masculin, cu vârstele cuprinse între 26 și 31 de ani, au fost împărțiți în două grupuri: prima jumătate care a consumat 200 mg / zi de ubiquinol și cealaltă jumătate placebo, timp de o lună. Specialiștii au colectat probe de sânge înainte și după proba fizică la care au fost supuși, timp de 40 de minute. 

Au fost analizate performanța fizică, parametrii hematochimici, conținutul plasmatic de ubiquinonă / ubiquinol, nivelul de oxigen reactiv intracelular (ROS), depolarizarea membranei mitocondriale, activitatea paraoxonazei și deteriorarea ADN-ului oxidativ. Rezultatele au arătat că proba fizică a produs o creștere semnificativă a majorității indicilor hematochimici, în special CK și Mb, în timp ce, dimpotrivă, conținutul normal de plasmă în coenzima Q10 a scăzut semnificativ la toți subiecții. 

Mai mult, la nivel celular, în celulele mononucleare din sângele periferic, suplimentarea cu ubiquinol a fost asociată cu o scădere semnificativă a ROS citosolic, în timp ce potențialul membranei mitocondriale și deteriorarea ADN-ului oxidativ au rămas neschimbate. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie