Sucul de portocale stimulează memoria și concentrarea

Majoritatea oamenilor caută modalități simple de a-și spori concentrarea, memoria și productivitatea. De aceea, la nivel mondial, aceste „medicamentele inteligente” beneficiază de o popularitate sporită. Nootropele sunt o clasă de compuși naturali sau sintetici care care îmbunătățesc funcția creierului. 

Pe piața farmaceutică, există o diversitate de medicamente cu un conținut bogat în nootropice, însă puțini știu că acești compuși pot fi obținuți din anumite alimente sau băuturi. Mai mult decât atât, unele lichide pot oferi, totodată, cantități necesare de antioxidanți și probiotice, care vă pot sprijini funcția creierului. 

Sucul de portocale este bogat în vitamina C, iar consumul unei căni de 240 ml asigură 93% din valoarea zilnică necesară. Interesant este faptul că această vitamină poate oferi beneficii neuroprotectoare. Potrivit unei analize pe baza a 50 de studii, specialiștii au constatat că persoanele cu niveluri mai ridicate de vitamina C în sânge au beneficiat de o atenție sporită și o memorie mai bună decât cei cu aport mai mic. 

O modalitate mai bună de a obține această vitamină este pur și simplu prin consumul fructului întreg. Portocala este mai scăzută în calorii și zahăr decât sucul de portocale, oferind în același timp 77% din doza zilnică. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie