Cum îți dai seama că ești alergică la machiaj

Produsele de înfrumusețare, indiferent de șamponul sau de produsele de make-up, vă pot ajuta să vă simțiți mai bine în pielea voastră, însă de multe ori pot provoca iritații la nivelul pielii sau erupții ca urmare a unei reacții alergice. Un studiu de dermatologie publicat în 2010 a constatat că mai mult de o treime din cei peste 900 de participanți au avut cel puțin o reacție alergică la ingredientele cosmetice. 

Problemele pot varia de la erupții simple până la reacții alergice complete. Simptomele pot începe imediat după ce folosiți un produs nou sau după ani de zile de utilizare fără a prezenta probleme. 

Există două tipuri de reacții ale pielii, dermatita de contact iritantă și dermatita alergică de contact. Dermatita de contact apare atunci când ceva vă atacă efectiv pielea. Este posibil să simțiți usturimi și mâncărime, simptome însoțite de înroșirea pielii în zona unde ați folosit produsul. 

Celălalt tip de reacție implică de fapt sistemul imunitar. Simptomele dermatitei alergice de contact pot include roșeață, umflături, mâncărime și urticarie. Pielea devine roșie și capătă un aspect de carne crudă. Puteți obține o reacție alergică pe orice parte a corpului, însă cel mai adesea apare pe față, buze, ochi, urechi și gât.

Majoritatea produselor cosmetice pe bază de apă conțin o serie de conservanți, printre care cei mai mulți sunt asociați cu alergiile cutanate. Printre acești se numără: parabeni, imidazolidinil uree, Quaternium-15, DMDM hidantoină, fenoxietanol, metilclorizotiazolinonă și formaldehidă. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie