Alimentele care îți pot face părul mai frumos

Mulți dintre noi își doresc un păr puternic și sănătos, dar mai ales persoanele care se confruntă cu primele semne de îmbătrânire. Interesant este faptul că părul crește în fiecare lună de între 0,5 – 1,25 cm, însă acest proces depinde de factori precum vârsta, sănătatea, genetica și dieta. Chiar dacă nu putem da timpul înapoi sau să ne alegem genetica, un lucru pe care îl putem controla în acest sens este dieta. 

O dietă lipsită de nutrienții potriviți poate duce la căderea părului. Pe de altă parte, o dietă echilibrată poate contribui la creșterea părului, mai ales dacă vă confruntați cu o alimentație slabă. Iată câteva alimente care favorizează creșterea părului. 

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine și biotină, doi nutrienți care stimulează firele de păr să crească. Un consum adecvat de proteine este important pentru deoarece foliculii de păr sunt compuși în mare parte chiar din proteine.

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți și vitamine care pot favoriza creșterea părului. De exemplu, căpșunile sunt bogate în vitamina C, care ajută la producerea de colagen și la absorbția fierului, doi factori esențiali pentru sănătatea părului.

Spanacul este încărcat cu folat, fier și vitaminele A și C. Potrivit cercetărilor, o deficiență din aceste substanțe nutritive poate duce la căderea părului. 


Peștele, dar în special soiul cu carne grasă, precum somonul, heringul și macroul, sunt surse excelente de acizi grași omega-3, asociați în multe studii de o creștere și densitate părului vizibil îmbunătățite. Cu toate acestea, există doar un puține studii în acest domeniu, deci rezultatele pot să difere de la caz la caz.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie