Consumul de ardei iute îți poate prelungi viața

O alimentație bogată în ardei iuți poate reduce riscul de mortalitate provocate de bolile cardiovasculare cu 26%, potrivit unei analize a datelor privind dieta și mortalitatea din patru studii internaționale. De asemenea, consumul de ardei iute a fost asociat cu o reducere cu 25% a deceselor indiferent de cauză și cu 23% mai puține cazuri de pe urma cancerului, comparativ cu persoanele care nu obișnuiesc să-i consume.

Studiile anterioare au constatat că dieta care include un consum moderat de ardei iuți prezintă un efect antiinflamator, antioxidant, anticancerigen și de reglare a glicemiei datorat capsaicinei, care conferă ardeiului condimentul caracteristic ușor până la intens atunci când este consumat. 

Pentru a analiza efectele ardeiului iute asupra mortalității cauzate de toate cauzele și bolile cardiovasculare, cercetătorii au examinat 4.729 de studii din cinci baze de date de sănătate la nivel mondial (Ovidiu, Cochrane, Medline, Embase și Scopus). Analiza lor finală include patru studii de amploare care au inclus rezultate asupra sănătății pentru participanți cu date despre consumul de ardei iute. 

Înregistrările de sănătate ale mai mult de 570.000 de persoane din Statele Unite, Italia, China și Iran au fost utilizate pentru a compara rezultatele celor care au consumat ardei iute cu cei care au nu obișnuiesc să-l consume. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie