Hiperspermia: cauze, simptome, tratament

Hiperspermia este o afecțiune în care cantitatea de spermă eliberată de un bărbat este mai mare decât volumul normal. Volumul mediu de material seminal ejaculat variază între 2 și 6 ml, iar dacă persoanele depășesc o cantitate de 6,3 ml, atunci este vorba de hiperspermie.

Cauzele hiperspermiei 

Nu se știe cu exactitate motivul acestei afecțiuni care prezintă un nivel anormal de spermatozoizi, însă se crede că este cauzată de o serie de factori printre care: utilizarea anumitor medicamente, decalajul dintre activitatea sexuală, infecție în prostată, utilizarea pastilelor pentru a spori performanța sexuală, utilizarea steroizilor, consumul de alimente foarte fibroase și bogate în proteine.

Simptomele hiperspermiei 

Iată o serie de simptomele de care trebuie să fii conștient atunci când te confrunți cu această afecțiune: întârziere în ejaculare, durere în timpul ejaculării, oboseală, slăbiciune sau amețeli după actul sexual, puterea sexuală mai mare, extinderea penisului, spermă de culoare galbenă evacuată. 

În unele cazuri, hiperspermia poate provoca o fertilitate scăzută, astfel că unele persoane cu un volum ridicat de material seminal pot avea de fapt mai puțini spermatozoizi decât în mod normal în ejaculare, deoarece alt lichid din material seminal diluează nivelurile. 

Această diluare afectează negativ fertilitatea, însă sunt puține cazurile în care poate duce la infertilitate. Persoanele cu hiperspermie care au niveluri normale sau mai ridicate de spermă nu vor avea de obicei probleme de acest fel. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie