Creierul: unde se naște creativitatea

Neurologii au studiat activitatea creierului chitariștilor de jazz în timpul improvizațiilor și au concluzionat că actul creativ provocat într-o situație necunoscută este un exercițiu efectuat la nivelul creierului drept.

Potrivit unui alt studiu de imagistică, efectuat în laboratorul de cercetare al Universității Drexel, creativitatea este condusă, în primul rând, de emisfera dreaptă a muzicienilor neexperimentați în improvizație. Cu toate acestea, muzicienii cu experiență în improvizație se bazează în primul rând pe emisferele lor stângi.

Publicat recent în revista NeuroImage, cercetarea sugerează că actul de creativitate este o „abilitate a creierului drept” atunci când o persoană se confruntă cu o situație necunoscută, însă creativitatea se bazează pe rutine bine învățate din emisfera stângă atunci când o persoană este experimentată. 

De exemplu, atunci când o persoană devine expertă într-un anumit domeniu, performanța sa este produsă în principal de procese relativ inconștiente, automate, care sunt dificil de modificat în mod conștient de o persoană.

În acest context, doi cercetători din Departamentul de Neurologie și Neuroștiințe de la Universitatea Cornell au descoperit informații potrivit cărora, creierul indivizilor creativi din punct de vedere artistic are o caracteristică specială care poate spori creativitatea. 

Creierul este împărțit în două emisfere și legate printr-un pachet de fibre numit corp calos. Scriitorii, artiștii și muzicienii s-au dovedit a avea un corp calos mai mic, care le poate spori creativitatea, permițând fiecărei părți a creierului să-și dezvolte propria specializare. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie